She had a pretty gift for quotation, which is a serviceable substitute for wit.

torstai 28. kesäkuuta 2012

Viimeinen yö Hong Kongissa

Kun on asunut vuoden niinkin pienellä alueella kuin Hong Kong, on yllättävän vaikeaa löytää tekemistä viikoksi. Lähtisikö jollekin saarelle? Olen käynyt niillä kaikilla, useaan kertaan. Menisikö shoppailemaan? Mitä turhia, Kiinasta saa halvemmalla (enkä jaksa raahata yhtään ylimääräistä tavaraa). No entä joku nähtävyys? ...jota en olisi nähnyt juuri vuosi sitten?

Loppujen lopuksi päädyin käyttämään viikon pääasiassa samalla tavoin kuin ensimmäisen viikkoni Hong Kongissa, kaksi vuotta sitten: toipumalla hitaasti jet lagista ja ajelemalla ratikalla saaren päästä päähän. Lisäsin myös uuden helmen "Maailman hautausmaat"-kokoelmaani.


Ja kävin uudistamassa siunaukseni "Kymmenentuhannen Buddhan luostarissa"


Ja illastin vanhojen ystävien kanssa Mr. Wongissa (Hän muistaa minut yhä, valitettavasti.)


Syöminen on ollut pääajanvietteitä täällä. Siksi en lisääkään yhtään kuvaa itsestäni nykyisessä kunnossani. Hermonie ja Fiona ovat olleet ihastuttavia emäntiä, vaikka heidän kissansa (lukuun ottamatta eilisiltana saapunutta pentua, Jimmyä) pelkäävätkin minua hiukan.


Star-ferryllä on ajeltu, frozen jogurtit syöty, Stanleyssakin kerkesin käydä... Viikko on ollut rentouttava ja saamaton, olen nauttinut olostani, mutta piru vieköön jokin kasvatuksessani on mennyt pieleen kun muutamastakin vaellusretkestä huolimatta olo on jotenkin syyllinen: en ole TEHNYT mitään kehittävää. Ainoastaan vyötärölinjani on kehittynyt. 

No, huomenna lähtee juna kohti villiä itää, ja ylitän Kiinan rajan. Hyvästi siisteys, englannin kieli ja nukkuminen puolille päivin, tervetuloa ankaran opiskelun kuukausi. On viimeinen hetki mennä katselemaan valoja parvekkeelta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti